Természetbeni ellátásként táboroztatási támogatásra jogosult az a gyermek, illetve 23. életévét be nem töltött nagykorú személy, aki Tiszaújváros közigazgatási területén működő állami, egyházi fenntartású alap- vagy középfokú köznevelési intézmény nappali tagozatán tanul, és Tiszaújváros Város Önkormányzata által fenntartott intézmény, valamint állami vagy egyházi köznevelési intézmény, továbbá önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság által szervezett nyári táboroztatásban, vagy nyári napközis táborban vesz részt, feltéve, hogy a nagykorú, illetve a gyermek és az egyik törvényes képviselője a kérelem benyújtását megelőzően legalább egy éve folyamatos tiszaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkezik, és a nagykorú, illetve a gyermek és törvényes képviselője életvitelszerűen a tiszaújvárosi lakcímükön élnek.

A táboroztatási támogatásra való jogosultság értékhatárai és mértéke:

1. Családban élő tanuló esetén:

 

A

B

C

1

A családban az egy főre jutó havi jövedelem (Ft)

Támogatás mértéke tanulónként a nyári táborozási költség

Támogatás mértéke a nyári napközis tábor esetén tanulónként (Ft)

2

0 – 94.050

70%-a, maximum 30.000 Ft

 

12.000

 

2. Egyedülálló, gyám által nevelt tanuló esetén:

 

A

B

C

1

A családban az egy főre jutó havi jövedelem (Ft)

Támogatás mértéke tanulónként a nyári táborozási költség

Támogatás mértéke a nyári napközis tábor esetén tanulónként (Ft)

2

0 – 85.500

70%-a, maximum 30.000 Ft

 

12.000

 

A táboroztatási támogatás megállapítása iránti kérelmet írásban – személyesen vagy postai úton –, vagy az E-ügyintézési tv.-ben meghatározott elektronikus úton a Polgármesteri Hivatalnál lehet benyújtani tárgyév június 30. napjáig.

A táboroztatási támogatás gyermekenként és tanévenként egy nyári táborra, vagy egy nyári napközis táborra vehető igénybe.

 

A kérelmek elbírálásáról a polgármester dönt. A támogatás összegét a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ számlájára kell utalni. A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ vezetője gondoskodik a támogatás természetbeni ellátás formájában történő biztosításáról, és a felhasználásról minden év október 31-ig tájékoztatja a Polgármesteri Hivatalt.