Születési támogatásra az a 2017. január 1-jén, vagy azt követően született tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkező gyermek jogosult, akinek legalább egyik törvényes képviselője a gyermek születését megelőző egy évben már folyamatos tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkezett, és a gyermek és legalább az egyik törvényes képviselője életvitelszerűen tiszaújvárosi lakcímükön élnek.

 

A születési támogatást egy gyermek után csak egy alkalommal, és csak az egyik törvényes képviselő jogosult igénybe venni. Amennyiben a szülők elváltak, vagy külön élnek, de a jogosultsági feltételek mindkét törvényes képviselő esetében fennállnak, úgy a támogatást az a törvényes képviselő jogosult igénybe venni, akinél a gyermek nevelkedik, vagy elhelyezésre került.

 

A támogatás összege 30.000 Ft.

 

A kérelmek elbírálásáról a polgármester dönt.

 

A támogatás természetbeni ellátás, utalvány formájában nyújtható. Az utalvány jogosultak részére történő átadásáról a Polgármesteri Hivatal gondoskodik. A születési támogatás iránti kérelmet formanyomtatványon írásban – személyesen vagy postai úton –, vagy az E-ügyintézési tv.-ben meghatározott elektronikus úton a Polgármesteri Hivatalnál lehet benyújtani.

 

A kérelem elbírálásához az alábbi iratok szükségesek:

 

 

A születési támogatás iránti kérelem benyújtására a gyermek születését követő 6 hónapon belül van lehetőség.